Na tej strani boste izvedeli vse o nakupu, načinih plačila in dostavi.

Kako izvesti nakup

Pred začetkom nakupa natančno preberite Pogoje poslovanja.
Za nakup v spletni trgovini Urbana-lama.si se ni potrebno registrirati.
Prosimo, da vnesete veljaven elektronski naslov, saj je e-mail glavni komunikacijski kanal med vami in trgovino. Na vaš elektronski naslov boste prejeli podatke o razpoložljivosti izdelkov, predračun za vaše naročilo, stanje vaših naročil, itd.
Za vse dodatne informacije se prosim obrnite na: info@urbana-lama.si

Navodila:

 1. Izberite želeni izdelek.
 2. Dodajte izdelek v košarico s klikom “Dodaj v košarico”.
 3. Kliknite na “Košarica” v zgornjem desnem delu strani, v kolikor želite pregledati in/ali osvežiti izbrane izdelke. Kliknite na gumb “Nadaljuj na zaključek nakupa”.
 4. Vpišite vaše podatke za dostavo in kontakt.
 5. Izberite način plačila.
 6. Na blagajni preglejte ali ste vnesli pravilne podatke in ali so stroški pravilni!
 7. V primeru, da želite zaključiti nakup kliknite “Nadaljuj na plačilo”.
 8. Po končanem naročilu oziroma plačilu boste na vaš elektronski naslov prejeli podatke o naročilu.

Način plačila

Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš e-naslov (v .pdf formatu) po dostavi paketa ali pa bo račun priložen ob artiklu.

Na voljo so vam številni načini plačila:

 • z gotovino ob prevzemu na poslovni enoti Pošte Slovenije,
 • z nakazilom na račun podjetja (po ponudbi/predračunu),
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, BA) – v kratkem
 • PayPal Express

Nakup za pravne osebe
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
V primeru upravičenosti do vračila artikla lahko koristite zamenjavo za enak artikel. Vračilo kupnine žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja Urbana-lama.si, z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe. Več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.

Spletna trgovina Urbana-lama.si pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV; za dostavo s Pošto Slovenije in način plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek 0,99 €.),
 • z nakazilom na račun upravitelja Urbana-lama.si po ponudbi/predračunu,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, BA Maestro) – v kratkem
 • odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto).

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Urbana-lama.si po ponudbi/predračunu.

Dostava

Artikli, naročeni na Urbana-lama.si, gredo na pot v najkrajšem možnem času. Če so na zalogi običajno še isti dan ali dan kasneje.
Dostava je možna samo na območju Slovenije.

 

Strošek dostave
Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo:

Stroški dostave

3,9€ (Za dostavo s Pošto Slovenije in način plačila z gotovino po povzetju se obračuna dodatni strošek 0,99 €)
Brezplačno

 

Brezplačna dostava
Nekateri artikli zagotavljajo brezplačno dostavo, kar je jasno označeno v katalogu trgovine. Če poleg takega artikla naročiš še druge artikle, je dostava še vedno brezplačna!

Dobavni roki
O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim.
Pri dobavi vam bomo artikle, ki so na zalogi, poslali takoj, ostale pa, ko bodo na voljo. Morebitni strošek dostave bomo zaračunali le pri prvi pošiljki, za kasnejše pošiljke pa bomo nosili strošek dostave mi. Če se naveličate čakanja, nam lahko to sporočite in manjkajoči artikel bomo odstranili iz naročila.
Za artikle, ki so označeni kot rok dobave ni znan, nimamo podatka o tem, kako hitro jih lahko dobavimo.
Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot.