Na tej strani lahko preverite odgovore na nekatera najbolj pogosta vprašanja. Ker je dobra uporabniška izkušnja za nas ključna, nam lahko v primeru dodatnih vprašanj pišete na info@urbana-lama.si ali pokličete +386 (0)68 136 820.

Pogosta vprašanja

Izdelki naročeni v spletni trgovini Urbana-lama gredo na pot v najkrajšem možnem času. V kolikor so izdelki na zalogi, gredo na pot običajno še isti dan. Pakete za nas dostavlja Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavi že naslednji dan. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti. Dostava na Hrvaško traja 2-3 delovne dni.

Zato, da vam na dostavo ne bo potrebno čakati doma, in ker Pošta Slovenije izdelke dostavlja znotraj delovnega časa, ko nas pogosto ni doma, se lahko odločite za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo. Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (študentski ali dijaški dom, podjetje, pisarna itd.), bo dostavljavec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Večinoma zadošča obisk najbližje pošte.

Omogočamo tudi oseben prevzem. Naročeno blago lahko prevzamete osebno na naslovu: podjetje PLAMAS, Tomačevo 1, 1000 Ljubljana, vsak delovni dan (ponedeljek-petek) med 7:00 in 14:00.

Plačilo s kreditno kartico je mogoče prek PayPal Express.

Trenutno je dostava mogoča samo za Slovenijo in na območju celotne Hrvaške. V kolikor si želite izbrani izdelek naročiti v drugo državo pa nas kontaktirajte na info@urbana-lama.si, da skupaj najdemo najbolj ugodno rešitev.

Za izdelke, ki niso na zalogi, nas prosim kontaktirajte na info@urbana-lama.si, da vam sporočimo, kako hitro jih lahko dobavimo.

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo, najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Potrošnik (fizična oseba, ki opravi nakup za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga sporoči na info@urbana-lama.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Več o tem si lahko preberete v pogojih poslovanja. Naslov za vračila artiklov prodajalcu je PLAMAS z.b.o., Tomačevo 1, 1000 Ljubljana.

V kolikor želite kupiti darilni bon, ga lahko naročite tukaj. Na strani nakupa darilnega bona so tudi vse informacije, ki jih potrebujete. Če imate kakšno dodatno vprašanje, pa nas kontaktirajte na info@urbana-lama.si.

Izdelkov ni priporočljivo čistiti z invazivnimi čistilnimi sredstvi ali strojno (pralni stroj). V primeru umazanije vzemite nežno čistilo, vodo in mehko krpo. Podrgnite in odstranite umazanijo. Izpirajte s čisto vodo, dokler ne odstranite vsega čistila.